Winnaar Challenge 2013: Thomas Milde

Thomas studeert Business Information Systems aan de TU Eindhoven als hij in mei 2013 besluit mee te doen aan de Challenge. Uiteindelijk wint hij samen met Michelle Meekes de modelleerwedstrijd. De maand daarop reizen ze samen af naar Curaçao waar ze een kijkje mogen nemen bij BearingPoint. Wat hij daar ziet bevalt hem dusdanig, dat hij besluit zijn carrière bij BearingPoint te starten. Sinds eind 2013 is hij er werkzaam als Be Informed Specialist. Het begon dus allemaal met het winnen van een wedstrijd. Hoe kijkt hij terug op de Challenge 2013? 

thomas

  • Waarom besloot je destijds mee te doen aan de Challenge? Een reis naar Curaçao winnen leek me wel leuk. Bovendien leek me de Challenge ook inhoudelijk interessant, want ik wilde wel graag het Be Informed platform leren kennen. Ook was ik wel benieuwd naar wat voor type bedrijf BearingPoint is.
  • Hoe heb je je voorbereid op de Challenge? Ik heb vooral een beetje gelezen in de documenten die BearingPoint hadden opgestuurd. Wat extra heeft geholpen was de kleine tutorial die we voorafgaand aan de Challenge kregen van een Be Informed Architect.
  • Wat heeft je doen besluiten om uiteindelijk bij BearingPoint te gaan werken? Ik vond het werk wat ik zou komen doen inhoudelijk interessant, er heerst een goed bedrijfsklimaat/gezellige sfeer binnen BearingPoint en last but not least vond ik de locatie Curaçao aantrekkelijk (een ander land leren kennen vind ik sowieso leuk en dan ook nog zo’n mooi eiland!)
  • Wat is je advies aan toekomstige deelnemers? Deelnemen is de tijd echt wel waard. Neem een beetje de tijd om je voor te bereiden. Als iets onduidelijk is, dan vraag het gewoon; dat vindt niemand erg.
  • Nog een laatste tip of advies voor mensen die eventueel een carrière bij BearingPoint wel zien zitten? Zoek het contact met BearingPoint en probeer voor jezelf duidelijk te krijgen wat je wilt gaan doen en of je het wel leuk zou vinden om op Curaçao te werken.

 

 

Back to Top