Winnaar Challenge 2013: Michelle Meekes

Michelle besloot in 2013 mee te doen aan de Challenge. Zij won de wedstrijd uiteindelijk samen met Thomas Milde. Daarop volgt een trip naar Curaçao waar ze een kijkje mogen nemen bij BearingPoint. Na het afronden van haar opleiding Computing Science aan de Universiteit Utrecht, besloot zij te gaan voor een carrière bij BearingPoint. Sinds eind 2013 is zij werkzaam als Be Informed Specialist. Het begon dus allemaal met het winnen van een wedstrijd. Hoe kijkt zij terug op de Challenge 2013?

michelle1

  • Waarom besloot je destijds mee te doen aan  de Challenge? Het idee van het modelleren van een webapplicatie, in plaats van programmeren, sprak me erg aan. En ook dat het gaat om webapplicaties die bedrijfsprocessen ondersteunen vond ik interessant. Ik had al een aantal keer gesproken met recruitment en management, maar ik kreeg op de Challenge pas echt een idee hoe het was om met Be Informed te werken. Dat was mijn voornaamste doel, maar het kunnen winnen van een inhouseweek was natuurlijk ook een goede reden.
  • Hoe heb je je voorbereid op de Challenge? Ik heb de tutorial doorgenomen en Be Informed op mijn laptop geïnstalleerd. Ook heb ik me een beetje ingelezen in wat BearingPoint doet en wat Be Informed (het business process platform wat gebruikt wordt om de webapplicaties te ontwikkelen) precies is.
  • Wat heeft je doen besluiten om uiteindelijk bij BearingPoint te gaan werken? De inhouseweek heeft me een geweldige blik in de keuken van het bedrijf opgeleverd. De sfeer op kantoor was super en er waren ook veel activiteiten buiten het werk om waar collega’s aan meededen. Het is een bedrijf dat kiest voor uitdagingen en dat vind ik erg mooi. Ik zocht een carrière met al in een vroeg stadium de mogelijkheid om in het buitenland te werken, maar dat was in Nederland moeilijk te vinden. Daarom greep ik deze kans.
  • Wat is je advies aan toekomstige deelnemers?Doe goed je best, stel veel vragen en zorg dat je na de Challenge in ieder geval een goed beeld hebt gekregen van het modelleren. En wie weet heb je de inhouseweek in de pocket!
  • Nog een laatste tip/advies voor mensen die eventueel een carrière bij BearingPoint wel zien zitten? Grijp deze kans om voor je eventuele sollicitatie bij BearingPoint een goed beeld te krijgen van het werken bij BearingPoint op Curaçao! Het beste idee van het werk krijg je als je meedoet aan de Challenge, en als je wint kun je het bedrijf en het eiland beter leren kennen.

 

Back to Top