Business Engineer Traineeship (Netherlands)

Job description

BearingPoint Caribbean is een wereldwijde speler op het gebied van innovatieve en efficiënte IT-oplossingen voor belastingdiensten en sociale zekerheidsinstanties. Vanuit ons kantoor op Curaçao richten wij ons op Small Island Developing States (SIDS) en ontwikkelingslanden. Met de kennis en expertise van meer dan 100 werknemers ondersteunen wij deze overheden richting digitale transformatie. Dit leidt tot een kostenbesparing die uiteindelijk ingezet kan worden voor belangrijke prioriteiten zoals onderwijs en gezondheidszorg. Hiermee creëren we échte toegevoegde waarde voor individuen en gemeenschappen.

 

Wie zoeken wij?

Voor ons Business Engineer traineeship zijn wij op zoek naar gemotiveerde en ambitieuze young professionals die écht impact willen maken. Het traineeship bestaat uit een tweejarig traject waarbij je gedurende zes maanden een intensief opleidingstraject volgt. Deze training vindt plaats in Nederland (Rotterdam/Apeldoorn) en Curaçao. Heb je een recent afgeronde Bèta opleiding met IT-affiniteit? Wil jij deel uitmaken van een hardgroeiende organisatie waar jij een sterke basis kan leggen voor je IT-carrière? Dan is ons traineeship iets voor jou!   Wij starten met een kleine groep trainees in het najaar van 2019 met mogelijkheid tot een flexibele instroom.   

 

Wat ga je doen?

Binnen het programma word je opgeleid tot Business Engineer. Het is een hands-on programma waarbij je vanaf de start betrokken bent bij diverse projecten bij diverse klanten in het Caribisch gebied, de Pacific en Nederland. Na je opleidingstraject ga je dus ook gelijk aan het werk. Samen met de klant identificeer en analyseer je complexe vraagstukken. Je verzamelt deze input en legt die vast in business requirements.

 

Je werkt met het Be Informed Platform. Met behulp van Intelligent Process Automation (IPA) en Business Process Modeling ontwikkel je modelgedreven systemen om slimme processen te creëren voor onze klanten. Hoewel de nadruk op modelleren ligt, ben je betrokken bij elke fase van het proces; van ontwerp en procesmodellering tot testen, implementeren en presenteren van de applicatie(s), zowel intern voor jouw team als extern voor de klant.

 

Tijdens het gehele traject krijg je een mentor toegewezen voor zowel inhoudelijke als persoonlijke begeleiding. Er wordt genoeg tijd ingeruimd voor het delen van kennis en ervaringen met je toekomstige collega’s. 

Requirements

Wat vragen wij van jou?

  • Een afgeronde HBO of WO-opleiding in Computer Science, Informatics, Software/Computer Engineering, Business Information systems & public sector, wiskunde, natuurkunde of een opleiding met IT-affiniteit
  • Je bent leergierig, gaat oplossingsgericht te werk en loopt niet weg voor een uitdaging
  • Je bent vloeiend in het Nederlands en Engels in woord en geschrift
  • Je bent communicatief vaardig
  • Je hebt ervaring en/of affiniteit met informatieanalyse en requirements engineering

 

Wat bieden wij jou aan?

  • Een uitdagende en gerichte opleiding tot Business Engineer met een 2-jarig contract
  • Coaching & training vanuit een kleine informele organisatie met persoonlijke aandacht
  • Werken aan lokale en internationale projecten vanuit Nederland (Rotterdam/Apeldoorn) en Curaçao
  • Marktconform salaris, tegemoetkoming in ziektekostenverzekering en reiskostenvergoeding
  • Dynamische werkomgeving, een goede sfeer, events en regelmatige happy hours


Solliciteren

Ben je enthousiast over deze vacature en wil je meedoen aan dit traineeship? Stuur ons dan je cv en we nemen snel contact met je op! 

Selectieprocedure

Naar aanleiding van je cv nemen wij binnen twee werkdagen contact met je op. We plannen een (online) kennismakingsgesprek om jouw motivatie tot het traineeship te toetsen. Indien positief, volgt een assessment, waarin je technische skills zullen worden uitgedaagd. Wordt het assessment positief afgerond, dan volgt er nog een afsluitend gesprek met een Managing Director. Als alles goed gaat doen we jou een aanbod en hopen we je binnenkort te mogen verwelkomen in het BearingPoint Caribbean Business Engineer traineeship!