Michel Heemskerk Blog

 Michel Heemskerk Part I

Schermafbeelding-2013-04-08-om-12.53.46Hallo! Ik ben Michel van Heemskerk.

Deze week zal ik een blog bijhouden over mijn werkzaamheden voor BearingPoint Caribbean. Ik ben 30 jaar en geboren en getogen in Alpen a/d Rijn. Ik heb Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de Hogeschool Utrecht. Sinds twee maanden ben ik werkzaam voor BearingPoint Caribbean. Voor deze baan heb ik tot nu toe de grootste beslissing uit mijn carrière genomen; ik ben namelijk verhuisd naar Curaçao. Maar daar vertel ik later in de week meer over. Na een zeldzaam regenachtige zondag, reed ik vanochtend weer in de zon en vol energie naar kantoor.

Vandaag gaat namelijk de laatste fase van de ontwikkeling van de nieuwe release van het Belastingsysteem Caribisch Nederland in. Momenteel is BearingPoint Caribbean hard aan het werk om de functionaliteiten van dit systeem uit te breiden en te optimaliseren. Dit valt onder onze zogehete Multi Tax Solution. De belangrijkste functionaliteiten die in de nieuwe release ingebouwd zijn, zijn de mogelijkheden om navorderingen, boetes en verminderingen op te kunnen leggen op aanslagen die zijn verstuurd voor Inkomstenbelasting en Vastgoedbelasting. Hiermee heeft de Belastingdienst tevens de mogelijkheid gekregen om bezwaren op deze aanslagen af te handelen. Vanochtend was er weer uitgebreid overleg met de architecten en bouwmeesters. Dit keer om het nieuwe integratiepatroon voor de uitwisseling van gegevens te toetsen. Tijdens deze bijeenkomsten zorgen wij ervoor dat we ontworpen patronen structureel implementeren en deze kennis delen. De deadline is cruciaal, dus deze week zetten we alles op alles om de versie op tijd af te ronde. Wordt vervolgd dus…

 

Michel Heemskerk Part II

Daar ben ik weer, de gastblogger van deze week! Zoals beloofd zou ik nog wat vertellen over mijn leven hier op Curaçao. Op 1 september ben ik samen met mijn vriendin op het eiland aangekomen. In Nederland ontdekte ik dat BearingPoint Caribbean veel professionele uitdagingen te bieden had in mijn werkgebied. Dit, in combinatie met de fijne woon- en leefomstandigheden op Curaçao, hebben mij doen besluiten om de stap te wagen en te verhuizen naar Curaçao om hier op het prachtige eiland ons leven en carrière verder voort te zetten.

Toen ik de knoop eenmaal had doorgehakt, moest er eerst verhuisd worden. Best wel gek om onze eigen spullen ineens 8000 km verderop en twee maanden later weer terug te zien. Ik woon in een rustige wijk. Rondom het huis hebben we ook een aardige tuin. Heerlijk om één keer per week lekker met de grasmaaier over het veld te karren en soms kokosnoten uit eigen tuin te plukken.

Schermafbeelding-2013-04-08-om-12.54.06
Begin september ben ik meteen aan het werk gegaan. Het kantoor zit op vijf minuten met de auto van huis. In Nederland zou iedereen je voor gek verklaren als je dan met de auto naar je werk gaat. Maar als je elke dag met een temperatuur van meer dan 30 graden naar je werk gaat, wil je wel graag een airco. Tussen de middag lekker elke dag thuis lunchen. Erg leuk!

Sinds anderhalve maand volg ik met mijn vriendin ook elke zaterdagochtend Papiamento les. Zo proberen we de taal te leren, zodat we het in ieder geval snel kunnen verstaan en later ook spreken. Soms is het nog wel lastig, maar we komen er wel.

Op werk is het fijn om echt bij het BearingPoint Caribbean team te horen. Verder geniet ik elke dag van het leven op Curaçao. Het is altijd warm; buiten kantoor leef je altijd buiten. We gaan vaak naar leuke happy hours, gezellige feestjes, lekkere restaurantjes of heerlijk ontspannen op het strand.

De voorlopige eindconclusie na drie maanden? Dit hou ik zo nog wel even vol!”

De dozen zijn er!

Een airco in de auto is geen overbodige luxe…

Michel Heemskerk Part III

Vandaag de laatste dag van de week en dat betekent Casual Friday op kantoor! Gisteravond heb ik met een aantal collega’s en jongens van buiten BearingPoint Caribbean een lekker potje basketball gespeeld. Elke week is dat weer een heerlijke ontspanning en vooral ook erg gezellig. In het begin was het wel wennen; sporten in die warmte, maar nu vind ik het heerlijk!

De week op het werk is goed verlopen. Zoals al eerder vermeld, is BearingPoint Caribbean op het moment bezig met de laatste fase van de ontwikkeling van de nieuwe release van het Belastingsysteem Caribisch Nederland. Alle geplande aanvullingen in de functionaliteiten en oplossingen van gevonden bevindingen zijn op tijd opgeleverd. Maandag wordt een nieuwe en laatste versie opgeleverd aan de klant en worden de laatste tests uitgevoerd. Komende week gebruiken we om de laatste puntjes op de i te zetten, zodat de nieuwe versie daarna live kan. We hebben deze week met het team hard gewerkt om alles op tijd op te leveren en dat is gelukt!

Eind van de middag vieren we Sinterklaas met alle collega’s en luiden we het weekend in. De oplettende volger op onze Facebook-pagina heeft waarschijnlijk al de foto’s van de dozen voorbij zien komen; prachtig versierd door collega’s. De dozen worden door ons gevuld met kleren, schoolspullen, speelgoed en snoepgoed. Ze gaan naar hulpbehoevende kinderen tussen de 0 en 12 jaar, die buiten het bereik van hulpinstanties vallen. Een geweldig initiatief!

Al met al dus een week waarin spijkers met koppen geslagen zijn, belangrijke acties afgerond en we niet zijn vergeten te ontspannen en te genieten van alles wat Curaçao te bieden heeft.

Ik hoop dat jullie mijn verhaal van deze week leuk vonden. Schroom niet om je likes, vragen en opmerkingen te plaatsen. Ik zal zo snel mogelijk reageren.

Voor nu voor iedereen; bon wikènt!!!

Schermafbeelding-2013-04-08-om-12.54.59

Voor alles is een eerste keer: kokosnoten plukken in de tuin

Relaxen op de beach…dushi Korsow!

 

 

Back to Top